Impozitul pe care il vor plati agricultorii anul acesta se va calcula prin aplicarea unei cote de 16 la suta asupra venitului anual din activitati desfasurate pe baza normei anuale de venit. Nu toti agricultorii vor fi insa obligati sa plateasca acest impozit. Potrivit autoritatilor fiscale, scapa de impozitare veniturile obtinute de persoanele fizice din valorificarea in stare naturala, a produselor culese sau capturate din flora si fauna salbatica. Nu vor fi impozitate nici veniturile obtinute de catre persoanele care lucreaza suprafete de pana in doua hectare (cereale, oleaginoase, cartofi, sfecla, soia, hamei), respectiv 0,5 ha de legume in camp sau in solar.
Nici proprietarii de vie care lucreaza cel mult un hectar, si nici cei cu livezi cu suprafata mai mica de 1,5 ha nu vor fi pusi la plata impozitului pe venit agricol.
De asemenea, scutiti de acest impozit sunt si o parte dintre crescatorii de animale. Cei care au: maxim 3 capete la bovine, maxim 10 capete la ovine si caprine, maxim 6 capete la porcine, maxim 100 de pasari si 100 familii de albine vor fi scutiti de plata impozitului. (Aurora Dimitriu) Impozitul pe care il vor plati agricultorii anul acesta se va calcula prin aplicarea unei cote de 16 la suta asupra venitului anual din activitati desfasurate pe baza normei anuale de venit. Nu toti agricultorii vor fi insa obligati sa plateasca acest impozit. Potrivit autoritatilor fiscale, scapa de impozitare veniturile obtinute de persoanele fizice din valorificarea in stare naturala, a produselor culese sau capturate din flora si fauna salbatica. Nu vor fi impozitate nici veniturile obtinute de catre persoanele care lucreaza suprafete de pana in doua hectare (cereale, oleaginoase, cartofi, sfecla, soia, hamei), respectiv 0,5 ha de legume in camp sau in solar.
Nici proprietarii de vie care lucreaza cel mult un hectar, si nici cei cu livezi cu