Vineri, la Primăria Petroşani, Forumul Pro Urbis a desfăşurat o nouă acţiune, de data aceasta dedicată sărbătorii Dragobetelui, cel care vorbeşte despre dragoste în mitologia populară românească. Liceele din Petroşani s-au prezentat pe rând în faţa publicului pentru câteva reprezentaţii surprinzătoare cu această ocazie. Tinerii s-au prezentat impecabil şi ne-au uimit cu deschiderea lor pentru tradiţia românească.
În prima parte a programului, tinerii au fost invitaţi să împodobească o poartă din fier, care lua forma unei inimi, cu baloane roşii, un exerciţiu prin care a fost testată receptivitatea adolescenţilor la activitatea ludică. Acelaşi scop l-a avut şi invitarea băieţilor din sală de a lua inimioare decupate şi de a le oferi fetelor din sală.
Primii în scenă au fost cei de la Colegiul Tehnologic „Dimitrie Leonida”. Sub îndrumarea profesorului Carmen Damian, elevii au prezentat scene de dragoste din literatura românească. Au fost alese piese diferite, care reflectă diferitele tipuri de dragoste pe care le regăsim şi în societatea actuală. Momentele de iubire din „Ion”, „Luceafărul”, „O scrisoare pierdută”, „Maitrei” şi „Enigma Otiliei” au fost puse în scenă cu mult talent de liceeni.
Elevi de la Colegiul Naţional „Carmen Sylva”, sub îndrumarea profesorului Roxana Filip, au creat o scenetă, în care doi tineri plecaţi în străinătate se reîntâlnesc cu tradiţia românească, de care se reîndrăgostesc. Melodiile populare cântate de două dintre elevele colegiului au fost gustate de public.
Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” a venit cu un program romantic, unul pe care puţini tineri mai au curajul să-l abordeze, vorbim de o declaraţie de dragoste aşa cum numai în literatura clasică mai putem citi, dar şi o reprezentaţie inedită a două coveruri după melodii celebre de dragoste, coordonaţi de Adrian Boantă.
Colegiul Economic „Herm