Prima bibliotecă din comună se va putea deschide doar atunci când Primăria va putea angaja bibliotecarul de care are nevoie.
Locuitorii comunei Pâncești vor avea, începând de anul acesta, acces la prima bibliotecă din comună. În plus, pentru că reprezentanții administrației locale s-au luptat să ofere o șansă și copiilor care nu au posibilități materiale, biblioteca din Pâncești va fi inclusă în programul Biblionet și va primi o donație de opt calculatoare, plus toate accesoriile necesare. “Am depus proiectul și am aflat că am fost selectați pentru programul Biblionet. Este o mare realizare pentru comuna noastră, mai ales că, până acum, în Pâncești nu a existat deloc bibliotecă. Singura problemă rămâne aceea că noi nu avem un om care să se ocupe de bibliotecă și va trebui să angajăm pe cineva, fiindcă, altfel, vom pierde donația de calculatoare. Cei de la Biblionet au spus că vor suporta și costul cursurilor de specializare pentru bibliotecar, iar tot ce ne trebuie este deblocarea unui post din organigramă”, a afirmat Augustin Holmanu, primarul comunei Pâncești.
La sfârșitul luni noiembrie, Augustin Holmanu a reușit să obțină, de la Biblioteca Municipală “George Radu Melidon” din Roman, și o donație de carte de aproximativ 7.000 volume, pentru ca biblioteca să atragă cât mai multe persoane din comună. Anul acesta, o donație de carte va veni și din partea Bibliotecii Județene “G.T. Kirileanu”.
Biblioteca se va adresa tuturor copiilor, dar și adulților care doresc să citească, însă nu au ocazia să cumpere o carte. Prin programul Biblionet, utilizatorii bibliotecii vor avea acces gratuit la internet și vor putea obține informații sau vorbi cu cei dragi aflați departe de casă.
Primăria Pâncești are 16 funcționari publicați încadrați în organigrama instituției, dar funcționează doar cu zece persoane.
Prima bibliotecă din comună se