Administratorii Societăţii de Investiţii Financiare Transilvania vor modificarea formei de administrare a societăţii din sistemul unitar în cel dualist. "Este un sistem mult mai bun, care implică o mai mare transparenţă decizională şi o mai mare răspundere a managementului", a declarat preşedintele SIF Transilvania, Mihai Fercală.
"Am luat decizia de a propune acest sistem pentru a ne încadra în ordonanţa privind guvernarea corporativă, iar acesta este sistemul cel mai perfecţionat şi utilizat în marile companii", a mai spus preşedintele SIF 3. Conducerea dualistă presupune că administrarea societăţii este realizată de Directorat şi Consiliul de Supraveghere, pe când în sistemul unitar conducerea este făcută de Consiliul de Administraţie.
Decizia privind schimbarea modului de administrare se va lua de către acţionarii societăţii de investiţii pe 20 aprilie, în cadrul Adunării Generale Extraordinare. Pe ordinea de zi a AGEA se mai află şi desfiinţarea reprezentanţelor SIF3 din Buzău, Focşani, Constanţa, Sibiu şi Târgu Mureş.
Tot pe 20 aprilie va avea loc şi Adunarea Generală ordinară a Acţionarilor, care va avea pe ordinea de zi discutarea şi aprobarea situaţiilor financiare anuale şi notele explicative ale acestora, incluzând şi cota de 3,6241% din profitul realizat în exerciţiul financiar 2012 destinată stimulării administratorilor, salariaţilor şi personalului cu contract de mandat. De asemenea, va fi discutat şi aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli şi programul investiţional pe 2013 şi orientările strategice pe perioada 2013 - 2017. De asemenea, va fi analizată repartizarea profitului net realizat în exerciţiul financiar 2012, fixarea dividendului brut pe acţiune şi stabilirea termenului şi a modalităţilor de plată a dividendelor către acţionari.
Acţionarii vor trebui să aleagă membrii Consiliului de Supraveghere, în cazul în care