Autorităţile sanitar veterinare din judeţul Cluj au intrat în alertă maximă după ce în apa lacului de acumulare de la Tarniţa, loc de unde clujenii beau apă, au fost descoperite 500 de kilograme de carne.
1 /.
UPDATE
După aspect, carnea din lacul Tarniţa este de cal
Specialiştii de la Laboratorul Sanitar Veterinar din Cluj susţin că din lacul Tarniţa au fost adunaţi 32 de saci cu carne, care cel mai probabil, este de cal. "Din investigaţiile noastre, pe baza informaţiilor privind aspectul cărnii, structura fibrei, aspectul grăsimii, consistenţa acesteia, subscriu pentru carne de cal. Dat fiind faptul că avem de a face cu bucăţi de carne, fără parte osoasă, fără organe, va trebuie să avem şi confirmarea unui institut de referinţă, în cazul acesta institutul de referinţă este Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Bucureşti, unde vom trimite aceste probe, urmând a avea confirmarea. Întreaga cantitate de carne scoasă din lac, este o carne proaspătă. Nu ridică probleme de contaminare a apei. Ea este depozitată în acest moment într-un mijloc auto specializat, urmând să meargă pentru incinerare la Protan Dej”, a declarat Marian Mihaiu, şeful Laboratorului Sanitar Veterinar Cluj.
Potrivit lui Mihaiu, cel care a aruncat carnea s-a speriat de posibilele consecinţe. ”Teama şi psihoza privind carnea de cal, pe care o resimţim cu toţii, a pătruns şi la nivelul procesatorilor. Cei din judeţul Cluj sau din afara judeţului Cluj, simţind pericolul, au căutat să se scape de ea. Au găsit lacul Tarniţa şi credeau că nimeni nu îi va mai găsi”.
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan a declarat că este vorba despre 15 pachete care conţin carne. "Nu ştim încă despre ce fel de carne este vorba. Autorităţile au luat probe iar în orele următoare vor fi efectuate analize de specialitate pentru a afla despre ce carne este vorba.