Chiar dacă nu e vară, transpiri foarte mult şi îţi pătezi hainele, ai mâinile umede mereu sau îţi strici coafura. Suferi de hiperhidroză. Specialiştii de la perspirex.ro îţi explică care sunt cauzele acestei probleme şi cum poţi să le elimini. Chiar dacă nu e vară, transpiri foarte mult şi îţi pătezi hainele, ai mâinile umede mereu sau îţi strici coafura. Suferi de hiperhidroză. Specialiştii de la perspirex.ro îţi explică care sunt cauzele acestei probleme şi cum poţi să le elimini.
Hiperhidroza este de obicei localizată la axile, palme, tălpi, față sau cap. Această transpiraţie excesivă se produce în timpul zilei iar noaptea, când dormi, se reduce. Pentru cei care se confruntă cu transpirația excesivă, poate fi stresant şi incomod. Ca să nu mai vorbim că eviţi să porţi anumite tipuri de haine, ai nevoie să aplici un deodorant de mai multe ori pe zi sau să faci dușuri repetate de-a lungul zilei.
Există o diferență semnificativă între cele două. Deodorantele nu opresc transpirația, în schimb, ele sunt concepute pentru a neutraliza temporar mirosul bacteriilor care trăiesc pe piele. Multe deodorante conțin parfumuri pentru a masca mirosul neplăcut. Antiperspirantele lucrează eficient pentru reducerea sau oprirea producției de transpirație la nivelul glandelor sudoripare. Odată ce antiperspirantul este aplicat, acesta formează un dop temporar la ieșirea glandelor sudoripare, astfel încât oprește transpirația să mai fie eliberată. Dopul format de antiperspirant se dizolvă în mod natural în următoarele câteva zile, în funcție de formula antiperspirantului folosit.
În prezent, o serie de metode diferite de tratament sunt disponibile pentru tratarea sau amelioararea transpiraţiei excesive şi hiperhidrozei. Poţi folosi antiperspirante sau poţi apela la diverse tratamente mai mult sau mai puţin invazive.
Antiperspirantele sunt cea mai comună şi la în