Deși legea spune că tichetele de masă pot fi folosite doar pentru a cumpăra alimente, o farmacie ieșeană a lansat o promoție în cadrul căreia și medicamentele pot fi achiziționate astfel. Inspectoprii de la Protecția Consumatorului spun însă că unele dintre cutiile de pastile au date de expirare falsă. Sursa: Adrian Scutariu
"PRIMIM BONURI CADOU", asta scrie pe ușa de la intrarea în farmacia Zafarm, din Iași. Farmacista explică însă că oferta este valabilă și în cazul bonurilor de masă obișnuite.
"Nu conteaza ca nu aveti bonuri cadou.Aceasta precizare este facuta doar pe afisul de pe usa. Primim si bonuri de masa, cu conditia ca valoarea medicamentelor sa nu fie mai mica decat valoarea tichetului. Rest nu va mai putem da. Puteti veni cu cate bonuri doriti, iar daca vreti diferenta, se poate achita cu bani, nu este nicio problema", le-a spus farmacista jurnaliștilor de la bzi.ro.
Reprezentanții Colegiului Farmaciștilor din Iași susțin că astfel de practici sunt cât se poate de legale și chiar le consideră un act de caritate. Inspectorii de la Protecția Consumatorului însă au descoperit, în urma unui control, 15 tipuri de medicamente care aveau șterse marcajele producătorului, ce trebuiau să ofere informații legate de data expirării. Printre medicamentele suspecte că s-ar afla în afara datei de expirarea se numără Diclofenac, Clorgeniramin, Hepaton și Multivitamine Eurovite. Pe ambalajele acestor produse s-a găsit aplicată data expirării, 7 septembrie 2014, dar printr-o stampilă făcuta de altcineva decât producătorul.