Emil Imre, aur şi argint la short-track, şi Dorottya Buzas, argint la biatlon, ambii legitimaţii la CSS Miercurea Ciuc, sunt eroii de la FOTE 2013.
Dincolo de orice lacună de ordin organizatoric, Festivalul Olimpic al Tineretului European desfăşurat săptămâna trecută în judeţul Braşov a fost o reuşită. În bazele sportive, totul a fost la superlativ. Puţini au fost cei care au crezut că oamenii din lumea schiului alpin pot uita de orgoliile personale pentru a pune umărul la desfăşurarea în cele mai bune condiţii ale curselor din Poiana Braşov. Antrenori care se ceartă între ei la curse sau care îşi pun unul altuia beţe în roate au muncit cot la cot pentru România fără ca cineva să le ofere ceva. La fel au stat lucrurile şi la Cheile Grădiştei, acolo unde peste 60 de oameni au avut grijă ca întrecerile să se desfăşoare exact ca la Cupa Mondială.
Reuşita FOTE 2013 nu a venit însă din organizare, ci din rezultatele sportive. În mod nesperat, România a câştigat trei medalii. Emil Imre a luat aur şi argint la short-track, iar Dorottya Buzas s-a ales cu argint la biatlon. Ambii sportivi sunt legitimaţI la CSS Miercurea Ciuc, club condus de către Marton Simon, coordonatorul loturilor naţionale de biatlon ale României. Rezultatele obţinute de către ţara noastră au fost peste aşteptări, ceea ce trebuie să-i facă pe cei care au în mână hăţurile sportului românesc să pună la cale o strategie prin care schiorii sau patinatorii să înceapă să “puncteze” la Jocurile Olimpice, lucru care s-a întâmplat doar în 1968, la Grenoble.
Chiar dacă multora nu le convine, Miercurea Ciuc reprezintă cel mai important centru sportiv în lumea sporturilor de iarnă. O demonstrează nu doar rezultatele obţinute de-a lungul timpului de către biatlonista Eva Tofalvi, ci şi cele trei medalii luate de România la Braşov. Pentru a progresa, este nevoie de concurenţă, numai că acea