Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ din oraş organizează prima ediţie a Târgului Mărţişorului Tradiţional. În cadrul orelor de curs sau a unor activităţi extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, şcolarii şi preşcolarii vor realiza mărţişoare tradiţionale şi felicitări, utilizând diferite tehnici de lucru şi materiale diverse, încercând totdată să păstreze specificul artei populare din Ţara Oaşului. În perioada 26 februarie – 1 martie, fiecare instituţie de învăţământ va pregăti un stand în centrul oraşului Negreşti-Oaş, unde vor fi expuse spre vânzare mărţişoarele şi felicitările realizate de elevi şi de meşterii populari. Spaţiul pentru amenajarea standului va fi pus la dispoziţie de Primărie. Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasaţi urmând a fi utilizaţi de către elevi sau preşcolari pentru alte activităţi culturale şi de voluntariat.
Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, spune că scopul organizării acestui târg este de a implica negreştenii, în special pe cei mici, în viaţa comunităţii şi de a-i face să realizeze importanţa artei tradiţionale. “Proiectul a stârnit un foarte mare interes în şcolile din Negreşti-Oaş şi sper să aibă succesul pe care contăm. Sunt meşteri populari din Negreşti care realizează mărţişoare tradiţionale superbe, este păcat să nu încurajăm acest obicei, să îi învăţăm şi pe cei mici şi, nu în ultimul rând, să facem cadou celor dragi un mărţişor cu adevărat simbolic”, a precizat primarul Negreştiului. Aceasta a arătat că cele mai frumoase standuri vor fi premiate de Primărie şi Consiliul Local.
Scopul evenimentului este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor şcolari şi preşcolari din Negreşti-Oaş prin realizarea unor creaţii artistice