Autoritățile clujene caută explicații pentru carnea găsită în Tarnița. Specialiștii spun că ar fi vorba despre o eschivare a celor care au sacrificat animalele, dar și totodată despre o nepăsare a autorităților, care au lăsat lacul nesupravegheat.
Invitat în emisiunea Ediție specială de la Transilvania Live, Iosif Zăgrean, vicepreședinte pe probleme de sănătate la PSD, a sugerat că întreaga cantitate de carne descoperită ar putea fi rezultatul sacrificării clandestine a unor animale. „Cred că a fost o frică a celor care au sacrificat animalele și care nu au respectat normele sanitar-veterinare”, a fost părerea lui Zăgrean.
Vinovaţii în astfel de cazuri ar putea fi descoperiţi rapid, susţine Zăgrean, dacă autoritățile s-ar implica mai mult în monitorizarea animalelor sacrificate. De asemenea, Zăgrean spune că Poliția Comunitară ar fi trebuit să asigure paza în proximitatea lacului Tarnița, mai ales că acesta este o sursă de apă potabilă pentru județul Cluj. „Lacul Tarnița este o sursă de apă potabilă pentru județul Cluj, și cred că ar trebui monitorizată mai bine din punct de vedere al pazei, pentru că nu s-a aruncat o sacoșă, ci s-a aruncat o cantitate mare”.
Deocamdată autoritățile nu știu dacă ce au găsit în lacul Tarniţa este carne de cal, sau dacă aceasta provine de la un alt tip de animal.
Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, a cerut Direcţiei Sanitar Veterinare Cluj controale „la sânge” la procesatorii şi depozitele de carne din judeţ. Vușcan a spus duminică dimineața că este „inadmisibil” ca aproximativ o tonă de carne congelată să fie depozitată şi autorităţile să nu ştie.
Totodată, prefectul județului Cluj a dat asigurări că „autoritățile vor avea toleranță zero cu vinovații” în acest caz. De asemenea, Vuşcan a declarat că ar trebui ca inspectorii de la DSV să nu se mai lase „îndulciţi” cu câte o ofertă, astfel încât să n