Profesorul, scriitorul şi criticul literar Mircea Dinutz a fost condus pe ultimul drum sâmbătă, el fiind înmormântat în Cimitirul Nordic. La slujbă au participat scriitori vrânceni şi din alte judeţe ale ţării, oameni care l-au cunoscut şi apreciat pe Mircea Dinutz. Cortegiul funerar a făcut un popas în faţa Colegiului Naţional „Al. I. Cuza“, unde foştii elevi şi colegi de cancelarie i-au adus un ultim omagiu.
Profesorul, scriitorul şi criticul literar Mircea Dinutz a fost înmormântat sâmbătă, în Cimitirul Nordic din Focşani. Cei care l-au cunoscut au fost prezenţi la căpătâiul său, în capela Bisericii Sfântul Dumitru din Focşani, pentru a-şi lua rămas bun. I-au adus flori şi lumânări şi s-au rugat pentru iertarea păcatelor sale. Ceremonia de înmormântare a început în jurul orelor 13.00, iar sicriul a fost coborât în cavou în jurul orelor 16.00. În drum spre cimitir, cortegiul funerar a făcut o oprire în faţa Colegiului Cuza.
Cunoscuţii lui Mircea Dinutz regretă trecerea sa în nefiinţă, spunând că golul lăsat în urmă de acesta este greu de umplut. „Mircea Dinutz este unul dintre oamenii care s-a format singur, dar nu numai pentru sine, ci şi pentru cei din jurul său. Pentru mine a fost o surpriză că un om se poate autodisciplina la modul la care Mircea a înţeles să se autodisciplineze, cu scopul de a realiza ceva în viaţă. Mircea a făcut mult, aparent într-un timp scurt, el târziu a început să lucreze efectiv în şi pentru literatură. Una dintre marile lui realizări este modul în care a condus revista «Pro Saeculum», care se propune una importantă în peisajul revuistic românesc. Mircea a fost un generos, un altruist ajutat şi de alţii să se afirme. Ne-am cunoscut din perioada tinereţii, chiar la un moment dat am schimbat locurile de muncă între noi. El s-a dus în locul meu director de Casă de Cultură la Slănic, eu am venit în locul lui la Casa di