Lipsa unui spaţiu adecvat pentru clasele de liceu, precum şi a banilor pentru plata datoriilor reprezintă marile probleme cu care se confruntă, în prezent, Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, din Panciu. În actualul an de învăţământ, instituţia şcolarizează 1.130 de elevi şi preşcolari, iar pentru clasele de liceu, specializările autorizate sunt tehnician în gastronomie, tehnician în turism şi organizator de bancheting.
Directorul instituţiei, Valeriu Jalbă, a declarat că insuficienţa spaţiului pentru clasele de specialitate a fost determinată, în principal, de creşterea cerinţelor pentru formarea elevilor la specializările autorizate. „Sunt meserii cu nenumărate posibilităţi de afirmare, care pot avea ca avantaje cunoaşterea altor ţări şi stabilirea de relaţii cu diferiţi oameni. Elevii şi părinţii au început să conştientizeze faptul că o meserie bună, cu un nivel de calificare înalt, face mai mult decât conti-nuarea în masă a studiilor de nivel universitar. Acest lucru a făcut ca, la clasa a IX-a, numărul înscrişilor şi, bineînţeles, al celor care frecventează cursurile, să depăşească normele maxime”, a explicat Valeriu Jalbă.
Laboratoarele de practică, în care se învaţă, printre altele, tehnicile de gastronomie, folosirea utilajelor şi a echipamentelor de lucru, tehnicile de servire şi protocol, au la dispoziţie un spaţiu amplasat în incinta fostului internat al Liceului „Ioan Slavici”. Deşi la sfârşitul lui 2012 acesta a fost recompartimentat, pentru a putea răspunde mai bine cerinţelor activităţii didactice, directorul Jalbă spune că se impune, cu prioritate, construcţia unui filtru pentru laboratoare. „În acest an financiar, am solicitat sprijinul Consiliului Local şi al Primăriei pentru amenajarea unui filtru ce va deservi laboratoarele. Apoi, ne mai gândim şi la mobilierul care, din 2005, s-a deteriorat constant, atât din cauza calităţii preca