Sefii Directiei Agricole vor sa ii convinga pe fermieri sa nu isi lase culturile agricole prada capriciilor vremii. Calamitatile naturale i-au lasat pe multi fermieri si anul trecut fara culturi, dar asta nu i-a convins, totusi, sa isi incheie polite de asigurare.
„In deplasarile noastre in judet le-am vorbit agricultorilor despre necesitatea asigurarii culturilor. Numai daca vor fi asigurati vor putea fi despagubiti. S-a vazut ce s-a intamplat anul trecut, cand o mare parte din suprafata cultivata a fost afectata de calamitate naturala, de grindina. Au fost culturi distruse in proportie de peste 80 la suta. Ar fi trebuit sa fie o lectie pentru agricultorii care au avut pierderi insemnate”, a declarat Cristian Delibas, directorul Directiei Agricole Botosani. Acesta sustine ca in jur de 5 la suta dintre fermieri au culturile asigurate. in general marii fermieri isi asigura culturile, dar nici acestia in totalitate.
„Din pacate, producatorii agricoli mici au o reticenta in a se asigura. Percep impozitul ca pe un bir in plus, dar realitatea le-a aratat de prea multe ori ca nu este asa. Nici firmele mari nu se asigura uneori la intreaga suprafata, ci doar pe culturile pe care le considera mai importante. Noi speram ca in acest an sa se mai schimbe aceasta situatie”, a mai declarat directorul Directiei Agricole. (Aurora Dimitriu) Sefii Directiei Agricole vor sa ii convinga pe fermieri sa nu isi lase culturile agricole prada capriciilor vremii. Calamitatile naturale i-au lasat pe multi fermieri si anul trecut fara culturi, dar asta nu i-a convins, totusi, sa isi incheie polite de asigurare.
„In deplasarile noastre in judet le-am vorbit agricultorilor despre necesitatea asigurarii culturilor. Numai daca vor fi asigurati vor putea fi despagubiti. S-a vazut ce s-a intamplat anul trecut, cand o mare parte din suprafata cultivata a fost afectata de calamitate nat