Marile companii europene au acumulat rezerve de 475 miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decat detineau in urma cu 10 ani, pregatindu-se astfel pentru cea de-a doua runda de recesiune din ultimii 4 ani, insa economisirea banilor poate deveni un dezavantaj pe termen lung.
Companiile europene risca sa-si piarda competitivitatea in raport cu rivalii din Statele Unite, care ar putea obtine un avantaj prin achizitii si investitii oportune.
Rezervele cash detinute de 265 de companii din componenta indicelui Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene totalizeaza 475 miiliarde de dolari la finele anului trecut. Grupul analizat include marile companii europene care au raportat deja rezultatele financiare pe 2012, cu exceptia bancilor si companiilor de asigurari, scrie Mediafax.
In 2002, aceleasi companii detineau rezerve de numai 136 miliarde de dolari, iar sumele raportate pentru finele lui 2012 sunt cu 14% mai ridicate decat la sfarsitul lui 2011, situatie care subliniaza ca marile corporatii din Europa au pus bani deoparte pentru vremuri grele. Marile companii europene au acumulat rezerve de 475 miliarde de dolari, de peste trei ori mai mult decat detineau in urma cu 10 ani, pregatindu-se astfel pentru cea de-a doua runda de recesiune din ultimii 4 ani, insa economisirea banilor poate deveni un dezavantaj pe termen lung.
Companiile europene risca sa-si piarda competitivitatea in raport cu rivalii din Statele Unite, care ar putea obtine un avantaj prin achizitii si investitii oportune.
Rezervele cash detinute de 265 de companii din componenta indicelui Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene totalizeaza 475 miiliarde de dolari la finele anului trecut. Grupul analizat include marile companii europene care au raportat deja rezultatele financiare pe 2012, cu exceptia bancilor si companiilo