Continua incertitudinea privind reorganizarea institutiilor publice, politicienii recunoscand ca „probabil vor urma si concedieri”, desi mai indulcesc tonul adaugand ca „ideea nu este de a disponibiliza, ci de a reorganiza”.
Reorganizarea este inevitabila in institutiile de sanatate, cum sunt Directia de Sanatate Publica si Casa de Asigurari de Sanatate, lucru afirmat de presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, dar si de deputatul social democrat Mihai Balta, care declara recent ca „nu se exclude nici somajul, in anumite conditii, daca nu se gasesc solutii”.
Reorganizarea este inevitabila si in cadrul ANAF, dupa cum au anuntat mai multi politicieni ai coalitiei de guvernare.
„Sunt luate in calcul mai multe variante”
Schimbarile administrativ-teritoriale pregatite de Guvern, care se vor realiza, dupa spusele oficialilor pana la sfarsitul anului, presupun reorganizarea institutiilor publice. Din discutiile de pana acum se pare ca acestea vor fi subordonate consiliilor judetene, dupa ce vor fi redimensionate. Cum insa decidentii se limiteaza doar la anunta ca urmeaza schimbari, fara a da si alte detalii, in aproape tot sistemul bugetar domneste ingrijorarea.
In unele domenii se stia inca din urma cu un an ca urmeaza o reorganizare. „Se discuta inca de anul trecut variante de reorganizare. Nu este nimic stabilit”, declara presedintele Casei Judetene de Asigurari de Sanatate, Costel Lupascu, referindu-se la soarta institutiei in cadrul careia isi desfasoara activitatea. Pentru alte institutii, teama reducerilor de personal mascate de „reorganizare”, se mai atenuase dupa trimiterile in somaj operate in anii trecuti, acum revenind in actualitate.
„Acum toti bugetarii sunt supusi unui nivel de stres foarte ridicat. Dar asta se intampla de cativa ani incoace. Sunt mai multe surse de stres, nu doar una. In primul rand, fie ca