Carnea aruncată în lacul Tarniţa, recuperată de echipajele ISU, este de origine cabalină, au confirmat reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare. Autorităţile nu au dat încă de urma făptaşilor.
Scandalul a izbucnit la Cluj sâmbătă, 23 februarie, când pe malul lacului Tarniţa, precum şi în apă, a fost descoperită o cantitate mare de carne congelată, împachetată în pungi. Dacă iniţial cantitatea a fost estimată la 500 de kg, după finalizarea operaţiunii de recuperare a cărnii s-a constatat că e vorba de aproape o tonă de produse. La acţiunea de scoaterea a pungilor cu carne din lac au participat şi echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, cu bărci şi scafandri. "S-au descoperit pe malul lacului Tarniţa şi în lac pungi cu carne congelată. E vorba de câteva sute de kilograme de carne aruncată. Recuperăm cantitata de carne descoperită şi vom duce pungi cu probe în laborator, pentru analize", declara, imediat după ce situaţia a devenit publică, şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Cluj, Nicolae Pivariu.
Reprezentanţii DSV Cluj au trimis la un laborator din Bucureşti mai multe probe din carnea găsită în lacul Tarniţa în vederea identificării speciei de la care provine. Marţi, urmează să se primească şi confirmarea oficială. Între timp, Marian Mihaiu, şeful Laboratorului Sanitar Veterinar Cluj, a arătat că aspectul şi structura cărnii duc la concluzia că e vorba de produse de origine cabalină. "Avem probe şi contraprobe sigilate, recoltate din mai mulţi saci, care reprezintă probe de carne aduse de la Tarniţa. Din investigaţiile noastre, pe baza informaţiilor privind aspectul cărnii, structura fibrei, aspectul grăsimii, consistenţa acesteia, subscriu pentru carne de cal. Dat fiind faptul că avem de a face cu bucăţi de carne, fără parte osoasă, fără organe, va trebuie să avem şi confirmarea unui institut de referinţă, în