O cantitate de aproximativ 922 de kilograme de carne a fost descoperită în lacul Tarniţa şi pe malul apei, potrivit unui raport trimis Prefecturii de către DSV Cluj, fiind trimise probe la Bucureşti pentru identificarea speciei, până în prezent neexistând însă indicii privind provenienţa cărnii.
"Cantitatea totală de carne recuperată sâmbătă şi duminică şi ambalată în 40 de saci este de 922 de kilograme. Din fiecare sac au fost recoltate probe si contraprobe trimise la Institutul de Igienă Publică şi Sănătate Veterinară (IISPV) Bucureşti în vederea identificării speciei. În urma acţiunilor de cântărire au rezultat 26 de saci conţinând carnea recuperată în ziua de sâmbătă cu o greutate totală de 586 kilograme şi 14 saci conţinând carnea recuperată duminică şi care au avut o greutate totală de 336 de kilograme. Cantitatea de 922 de kilograme de carne recuperată din zona lacului Tarniţa urmează să fie dirijată către o unitate specializată şi autorizată spre neutralizare, SC Protan SA Dej", se arată într-un comunicat transmis, luni, de Prefectura Cluj, citat de corespondentul MEDIAFAX.
La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare a cărnii care să ateste producătorul, transportatorul sau "alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei", se arată în comunicatul transmis în urma raportului pe care instituţia a primit-o de la DSV Cluj.
"În urma examinării organoleptice s-a constatat o carne de culoare roşie, consistenţă fermă, cu fibra muscular grosieră, nu prezintă marmorare şi perselare, aspectul exterior şi de profunzime al cărnii atestă caracteristici pentru o carne proaspătă în stare umedă. Pentru estimarea impactului privind contaminarea cu germeni patogeni, s-au recoltat probe pentru investigarea prezenţei germenilor patogeni din genul Salmonella, Listeria, E. Coli verotoxigen şi Campylobacter", se