DNA Timiş va anunţa în această săptămână concluziile anchetei în dosarul în care mai mulţi reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Timişoarei au fost acuzaţi de deturnare de fonduri europene.
Toate persoanele implicate în acest caz au fost audiate de agenţii anticorupţie timişeni, mai puţin episcopul vicar Paisie Lugojanul. „Toţi cei care au legătură cu acest dosar au fost audiaţi, în afară de Ioan Gheorghe. Urmează să se pronunţe o soluţie, probabil săptămâna asta. Ioan Gheorghe a trimis o adresă oficială, prin notar, în care spune că îşi rezervă dreptul de a nu da declaraţii în acest caz. Nu avea rost să îl chemăm la sediu ca să auzim acelaşi lucru. Acum se analizează datele şi vedem dacă vom lua sau nu în considerare adresa sa”, a spus Tamaş Schiffbeck, şeful DNA Timiş. În urma concluziilor anchetei DNA va decide sau nu trimiterea în judecată a celor acuzaţi de foste angajate ale unor centre sociale că le cereau bani din salariu.
Mitropolia păstrează în continuare tăcerea în privinţa acestui caz. „Mitropolia Banatului nu are un punct de vedere oficial în această problemă”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, preotul Marius Florescu.
Doi dintre cei audiaţi în acest caz, preotul Cristian Pavel şi contabila Mihaela Zărie, sunt implicaţi în continuare în proiecte pe bani europeni. Cei doi au participat, pe 14 februarie, la o înâlnire de lucru în cadrul proiectului „Formare trainică pentru parteneriat social – FORTE”, preotul Pavel dând chiar şi o declaraţie pentru site-ul Mitropoliei Banatului, despre acest proiect. La proiectul FORTE, care se ocupă de incluziunea socială, participă nouă eparhii din România şi este cofinanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).