În ultima săptămână am avut ocazia să mă joc cu un gadget destul de interesant de la Samsung. Camera foto inteligentă Samsung Galaxy Camera. La prima impresie pare un aparat care a fost construit pentru a-i atrage pe cei cărora le place aspectul exterior al unui dispozitiv. Elegantă, finuţă, cu un design într-adevăr atrăgător. Pui mâna, te joci puţin cu ea, începe să-ţi placă şi mai mult. Display-ul Super Clear LCD, de 4,8 inci cu rezoluţie HD, îţi fură ochii. O calitate a imaginii incredibilă, iar clipuleţul video stocat de producător, tocmai pentru a scoate în evidenţă calităţile acestuia, arată cât de bun este. Se mişcă şi foarte bine. Procesorul quad-core de 1,4GHz, reuşeşte să facă faţă Androidului 4.1 Jelly Bean destul de bine, alături de memorie RAM de 1 GB.
Zoom-ul optic de 21x este iarăşi un punct forte al acestui aparat, iar senzorul de 16 Megapixeli se asigură de o calitate aproape ireproşabilă, chiar şi la zoom maxim. Dar asta dacă aparatul stă pe ceva fix. Stabilizatorul de imagine nu funcţionează foarte bine nici atunci când nu foloseşti deloc zoom-ul. Are o grămadă de funcţii prestabilite extrem de utile interesante pentru amatori. După care am văzut modul de utilizare manual şi am cerut sfatul unui specialist. Am înţeles că "dintr-o cameră excelentă la prima impresie, după o utilizare ajunge să fie doar o cameră foarte bună". Ceea ce eu aş numi-o o bilă albă.
Printre punctele forte se numără obiectivul wide cu diafragmă de 2,8 este specifică multor obiective profesionale. Range-ul foarte mare pentru ISO care urcă de la 200 până la 3.200. Totuşi până la 1.600 randamentul este bun. La 3.200 zgomotul de imagine creşte considerabil.
După modul de fotografiere manual poate fi considerat un aparat foto ambiţios şi de către cei cărora le place să manipuleze toate caracteristicile necesare realizării unei fotografii.
Aici eu aş mai ad