Intrarea în cursă a Monicai Macovei ar putea să-l oblige pe Traian Băsescu să-și încurajeze partidul să o voteze.
Eurodeputata Monica Macovei se inscrie la 54 de ani pentru prima data intr-o cursa politica in interiorul Partidului Democrat Liberal, chiar daca sansele de reusita sint minime.
Fosta ministra a Justitiei (2005-2007) este artizana aderarii României la Uniunea Europeana si autoarea principalelor legi anticoruptie, iar aceasta preocupare a ei, de a-i scoate din jocul politic pe cei implicati in procese pentru luare de mita, trafic de influenta sau conflict de interese a fost adusă nu doar in propriul partid, ci si in Parlamentul European.
Rezultatele insistentei Monicai Macovei dau roade in legislativul autohton, desi deputatii si senatorii romani au potrivit Constitutiei imunitate si nu pot fi retinuti sau perchizitionati, fara acordul camerei din care fac parte.
In schimb Parlamentul European a refuzat pentru moment sa legifereze principiile politice ale Monicai Macovei.
In spatele ideilor ei obsesive de a descuraja coruptia la nivel inalt prin legi, se ascunde multa munca si o indirjire rar intilnita in politica secolului 21.
In felul ei Macovei este o romantica incurabila, care este convinsa ca poate schimba lumea. Politicienii români nu o iubesc de loc, nici macar cei din partidul ei, de aceea intrarea in cursa pentru presedintia PDL este surprinzatoare.
Toate calculele rationale demonstreaza ca nu are cum cistiga sefia democrat liberalilor la Conventia programata sa aiba loc pe 23 martie.
Principala batalie se va da intre actualul presedinte PDL, Vasile Blaga (57 de ani), lipsit de charisma si viziune, dar care controleaza majoritatea filialelor si frumoasa Elena Undrea (40 de ani) blonda, descurcareata si sustinuta de presedintele Traian Băsescu, cel putin