Dosarul electronic al pacientului, proiect informatic menit să aducă transparenţă, eficienţă şi control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a fost deblocat după ce Curtea de Apel Bucureşti a clarificat ca neîntemeiată şi ultima din cele 28 de contestaţii privind proiectul.
După implementarea "Reţetei electronice" şi după faza pilot a "Cardului electronic", Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) anunţă deblocarea "celui mai ambiţios proiect informatic menit să aducă transparenţă, eficienţă şi control în sistemul asigurărilor sociale de sănătate - dosarul electronic al pacientului", se arată într-un comunicat al instituţiei.
Potrivit CNAS, Curtea de Apel Bucureşti a clarificat, în 20 februarie, ca neîntemeiată şi ultima din cele 28 de contestaţii depuse de diverşi participanţi la licitaţia din 11 noiembrie 2011, decizia de stabilire a câştigătorului fiind irevocabilă.
În opinia preşedintelui CNAS, dr. Doru Bădescu, în România nu mai există, la ora actuală, un alt proiect similar ca amploare, care să aducă prestigiu companiilor implicate în implementarea sa.
"De aceea, le mulţumim celor care şi-au arătat interesul şi au încercat prin diverse metode să forţeze participarea. Noi ne-am asigurat că se respectă procedurile legale de desemnare a câştigătorilor şi proiectul care a fost tergiversat mai bine de un an şi jumătate poate, fi în sfârşit, construit. Acum, intrăm în etapa în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate construieşte un sistem care va aduce schimbări importante în mediul medical şi care va oferi suportul decizional pentru adoptarea politicilor de sănătate publică în România", a spus Bădescu, citat în comunicatul CNAS.
Dosarul electronic va conţine informaţii relevante privind istoricul medical al pacientului, printre care diagnostice şi intervenţii chirurgicale.
Împreună cu "Prescripţia electro