Spitalul Orăşenesc Panciu a fost acreditat, fiind prima unitate medicală din Vrancea care a primit certificat de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor. Managerul Nicolai Mărăscu ne-a declarat că unitatea a avut de îndeplinit 2.400 de indicatori, printre care atingerea unor standarde privind managementul resurselor umane, al calităţii serviciilor acordate bolnavilor, dar şi aspecte referitoare la starea saloanelor, dotarea cu aparatură etc. „Vineri am primit certificatul care atestă acreditarea. Acest lucru trebuie să îi facă pe pacienţi să apeleze la serviciile medicale prestate în cadrul unităţii noastre, deoarece atestă calitatea lor. Comisia de acreditare va mai veni peste 5 ani”, a declarat Nicolai Mărăscu.
Membrii Comisiei de Acreditare au fost la Spitalul Panciu în luna noiembrie a anului trecut, verificând îndeplinirea celor 2.400 de indicatori. Pentru această evaluare, unitatea a plătit o taxă de 18.000 lei. Cuantumul taxei de acreditare se calculează în funcţie de paturi, fiind de 240 lei/pat pentru cei cinci ani.
În „febra” acreditării sunt şi celelalte spitale din Vrancea, care urmează să primească vizita comisiei de acreditare până în 2015. Acreditarea este obligatorie, deoarece va sta la baza decontării serviciilor medicale de Casa de Asigurări de Sănătate. Acreditarea spitalelor a debutat în anul 2011 şi se va încheia în 2015. Este făcută cu scopul de a vedea dacă spitalele pot oferi bolnavilor servicii medicale la standardele din UE. Pentru asta, fiecare spital trebuie să aibă clădirile moderne, aparatură, echipamente, personal, medicamente etc. Practic, acreditarea reprezintă pentru bolnavi garanţia că în respectiva unitate sanitară sunt asigurate condiţii de calitate în ceea ce priveşte serviciile medicale oferite.
Spitalul Orăşenesc Panciu a fost acreditat, fiind prima unitate medicală din Vrancea ca