Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan împreună cu directorul Directiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj, Nicolae Pivariu, au emis un comunicat de presă în care informează opinia publică în legătură cu datele care există până în acest moment pe subiectul cărnii aruncate în zona lacului Tarniţa.
La nivelul Laboratorului Sanitar Veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Cluj cele două mijloace de transport au fost preluate de către comisia condusă de şeful laboratorului Marian Mihaiu care a verificat sigiliile aplicate. A urmat acţiunea de cântărire şi etichetare a fiecărui sac, apoi s-a efectuat expertizarea şi recoltarea de probe.
În urma acţiunilor de cântărire au rezultat următoarele: cei 26 de saci conţinând carnea recuperată în ziua de 23 februarie au avut o greutate totală de 586 kg, cei 14 saci conţinând carnea recuperată în ziua de 24 februarie au avut o greutate totală de 336 de kg. Cantitatea totală de carne recuperată în cele două zile şi ambalată în cei 40 de saci este de 922 de kg. Probele au fost trimise la IISPV Bucureşti în vederea identificării speciei.
Cantitatea de 922 de kg carne recuperată din zona lacului Tarniţa urmează să fie dirijată către o unitate specializată şi autorizată spre neutralizare.
„La locul de colectare nu au fost găsite elemente de identificare a cărnii, care să ateste producătorul, transportatorul sau alte indicii care să constituie puncte de plecare în continuarea anchetei. Au fost cântăriţi individuali cei 40 de saci, s-au efectuat examene organoleptice şi au fost recoltate probe şi contraprobe în vederea efectuării expertizei. În urma examinării organoleptice s-a constatat o carne de culoare roşie, consistenţă fermă, cu fibră muscular grosieră, aspectul exterior şi de profunzime a cărnii atestă caracteristici pentru o carne proas