Condamnatul Ion Vulpe, prin avocatul său, a invocat în faţa magistratului Judecătoriei Târgu-Jiu excepţia nulităţii absolute a tuturor actelor ce au fost efectuate în cazul executării averii. Apărătorul „strămutatului de lux” a susţinut că nu au fost respectate prevederile legale în privinţa modului în care s-a procedat la realizarea executării. În susţinerea celor afirmate, avocatul a invocat prevederile Codului de Procedură Fiscală, considerând că a fost depăşit termenul de 15 zile în care ar fi trebuit să se aducă la cunoştinţa familiei Vulpe despre începerea executării silite. Judecătorul Ana-Maria Nicolcescu a rămas în pronunţare, urmând să ia o decizie în privinţa excepţiei nulităţii absolute invocate de avocatul Lacrima Ciorbea.
Familia Vulpe, apărată de familia Ciorbea
Ion Vulpe a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României la cinci ani de închisoare cu executare, alături de Ionel Manţog, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată în dosarul „Strămutaţilor de lux”. Mai mult, instanţa supremă i-a obligat pe cei doi şi la plata sumelor de bani ce au fost dobândite prin săvârşirea infracţiunilor pentru care au fost condamnaţi. În cazul lui Vulpe, în prezent încarcerat la Penitenciarul Târgu-Jiu, suma datorată statului depăşeşte 4,5 miliarde de lei vechi. După ce şi-a pierdut libertatea, fostul director al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia nu vrea să piardă şi banii, mizând pe Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Ciorbea şi Ciorbea” – Baroul Bucureşti să-i apere interesele. Cu alte cuvinte, ex-consilierul judeţean a apelat la serviciile soţiei fostului prim-ministru al României în perioada 1996-1998, Victor Ciorbea, preşedinte al acestei case de avocatură.
În ceea ce-l priveşte pe avocatul lui Ion Vulpe, trebuie spus că acesta are un CV impresionant, fiind fost procuror şi ulterior