Salvamontiştii le recomandă tuturor turiştilor amatori de aventură, care urmează să urce, în următoarele două luni, la peste 2.000 de metri altitudine, în masivul Făgăraş, îndeosebi la Bâlea Lac, să fie dotaţi cu echipament de salvare din avalanşe, ţinând cont că urmează ca stratul de zăpadă să ajungă în această zonă, la trei metri altitudine, a declarat, luni, Şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.
'Le recomandăm celor care vin începând din martie până la jumătatea lui aprilie, în această zonă (Bâlea Lac n.r.), ca pe lângă echipamentul de schi, să aibă şi echipament de salvare din avalanşă, respectiv sondă de avalanşă, emiţător electronic şi lopata de zăpadă, care se găsesc uşor, se pot închiria, sunt magazine de sport de unde se închiriază inclusiv în Sibiu', a precizat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, citat de agerpres.ro.
Acesta a explicat că în masivul Făgăraş iarna adevărată abia acum începe.
'Chiar dacă în zona de şes a judeţului Sibiu încet se instalează primăvara, la munte se va instala iarna adevărată. Stratul de zăpadă este consistent, ajunge undeva la trei metri, în zona înaltă, la peste 2.000 de metri, se şi stabilizează, lucru ce atrage tot mai mulţi turişti veniţi să practice sporturile de iarnă. În zonele de schi tradiţionale, pârtiile amenajate, numărul de turişti de acolo se va reduce şi o să migreze în mare parte, cei care doresc aventură, în zona înaltă a munţilor Făgăraş, în special în zona Bâlea', a mai spus Adrian David.
Luni, la Bâlea Lac, stratul de zăpadă este de aproape doi metri, iar riscul de producere de avalanşe este însemnat, ceea ce înseamnă de gradul trei pe o scară de la unu la cinci, conform meteorologilor. Risc însemnat de avalanşe este şi la o altitudine sub 1.800 de metri, în masivul Făgăraş, în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă toată zona turistică Bâlea.
Salvamontiştii le reco