Unul din liderii PDL-ului, Cezar Preda, a răspuns acuzaţiilor de FSN-ism venite din partea preşedintelui Băsescu: „Aşteptăm moţiunile. Eu nu sunt de acord cu chestiunea de a împărţi partidul în FSN-işti şi reformişti”.
Ce se va întâmpla cu PDL-ul în 2013? Mai multe lucruri privind viitorul PDL-ului le vom afla la convenţia naţională din 23 martie 2013. În mod clar în acest an numele PDL va dispărea: PDL-ul este un brand detestat, urât de populaţie şi oricine va veni la conducerea partidului va dori schimbarea imaginii în primul rând prin modificarea numelui. Nimeni nu mai poate merge în alegeri sub sigla PDL-ului pentru că lumea urăşte efectiv tot ceea ce înseamnă acest partid: o foarte dură recesiune economică, aroganţa liderilor, corupţia generalizată, sărăcirea populaţiei, tăierile de salarii şi pensii, concedieri masive, îmbogăţirea clientelei PDL şi multe altele.
PDL-ul are 3 moduri în care va trece peste anul anul 2013: cele trei soluţii se numesc Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.
Dacă Vasile Blaga se impune la conducerea PDL-ului, partidul este condamnat la stagnare, consideră analiştii politici. Stagnare, dar nu decădere! Greoi, dar versat în jocurile politice, Vasile Blaga poate păstra partidul în viaţă în aceste vremuri tulburi când viaţa politică românească este dominată de mastodontul politic numit USL.
Dacă la conducere vine Elena Udrea, spun unii analişti, partidul o va lua la vale. Elena Udrea este considerată omul de încredere al preşedintelui Băsescu şi multă lume o detestă din mai multe motive: aroganţă, opulenţă, acordarea preferenţiară de fonduri publice etc. De altfel, mentorul Elenei Udrea a spus despre ea că este un om politic de viitor, cu condiţia să mai reducă din tocuri şi să renunţe la poşetele scumpe.
Dacă Monica Macovei, lider al aşa-numitului grup al intelectualilor (sau al reformiş