Consiliul Superior al Magistraturii va discuta în şedinţa plenului de marţi solicitările de revocare din funcţia de membru CSM a judecătorilor Alina Ghica şi Cristi Danileţ.
Solicitarile de revocare au la baza documentele transmise de instantele curtilor de apel, care au ales-o in 2010 pe Alina Ghica, si a judecatoriilor din toata tara, care l-au ales tot atunci pe Cristi Danilet.
Documentele releva nerespectarea regulilor de revocare din CSM A CELOR DOI JUDECATORI, sustin surse apropiate de comisia care a analizat actele.
Documentele transmise de la instantele care au propus revocarea au ajuns la comisia numarul 2 al CSM, condusa de judecatorul Marius Tudose, apropiat ministrului Justitiei Mona Pivniceru. Gruparea din jurul ministrului este formata in total de sapte judecatori, respectiv Horatiu Dumbrava, Adrian Neacsu, Alexandru Serban, Mircea Aron -candidatul perdant al sefiei CSM ,functie castigata de procurorul Oana Haineala-, Adrian Bordea, Marius Tudose .
Daca ar fi sa ne luam dupa deciziile pe care le-au luat in dosarele pe care le-au judecat pana la alegerea lor ca membrii CSM, cel putin Adrian Bordea si Marius Tudose nu par a nu cunoaste foarte bine legile si, in general, le-au si aplicat. E putin probabil ca acum cei doi judecatori membri CSM sa NU TINA cont de NEREGULILE EVIDENTE deoarece si-ar distruge imaginea cel putin in fata magistratilor din toata tara pentru care ar trebui sa constituie modele de comportament.
Precizam ca din CSM fac parte 19 membri, dintre care cinci procurori, noua judecatori, doi membri ai societatii civile, trei membri de drept, respectiv ministrul Justitiei, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul general al Romaniei.
Ce nereguli contin documentele in baza carora gruparea Pivniceru din CSM vrea revocarea judecatorilor Ghica si Danilet
Potrivit surselor RL, procedur