Depunerea candidaturii municipiului Braşov pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021, va fi supusă aprobării plenului Consiliului Local în şedinţa de joia aceasta. Beneficiile obţinerii acestui titlu ar fi numeroase şi pot fi văzute la vecinii noştri din Sibiu, oraş care a deţinut acest statut în 2007. Conceptul de capitală culturală europeană ar aduce Braşovului oportunitatea de a atrage o vizibilitate mai mare, pe plan naţional, dar, mai ales, pe plan european, ceea ce înseamnă creşterea numărului de turişti. Nu în ultimul rând, Braşovul ar beneficia de o serie de finanţări pentru refacerea centrului istoric sau pentru susţinerea unor investiţii de amploare, cum ar fi aeroportul.
Viceprimarul Adrian Atomei a precizat că municipalitatea va organiza în perioada următoare o serie de evenimente culturale, astfel ca Braşovul să poată dobândi acest titlu. „Pentru început, am avut o discuţie cu reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi urmează să stabilim şi cu domnul primar George Scripcaru, ca, în perioada 17 – 21 aprilie să organizăm un festival internţional de nai, «Gheorghe Zamfir», la Braşov. Braşovul trebuie să aibă mai multe evenimente culturale, , în special pe perioada verii. Putem transforma Piaţa Sfatului într-o imensă sală unde să organizăm tot felul de spectacole sau concerte, fără taxă, la care să participe atât artişti consacraţi, cât şi cei în devenire”, a explicat viceprimarul.
În 2016, se va face o preselecţie, la nivelul României, a oraşelor care şi-au depus candidatura pentru titlul de capitală culturală europeană, iar apoi, Comisia Europeană va selecta câştigătorul.
Depunerea candidaturii municipiului Braşov pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2021, va fi supusă aprobării plenului Consiliului Local în şedinţa de joia aceasta. Beneficiile obţinerii acestui titlu ar fi numeroase şi pot fi văzute la vecinii