Sediul bursei de cereale Corabia a fost recepţionat la sfârşitul anului trecut, la această dată Consiliul Judeţean având în desfăşurare licitaţia, pe loturi, pentru achiziţia de echipamente.
3,7 milioane lei, fără TVA, a costat execuţia clădirii în care va funcţiona, se speră cât mai curând, Bursa de cereale Corabia, în decembrie anul trecut lucrarea fiind recepţionată. Parter, etaj şi mansardă înseamnă spaţiu suficient pentru un obiectiv aşteptat de locuitorii Corabiei, sperându-se că bursa de cereale va contribui la „reînvierea” oraşului de pe malul Dunării.
La acest moment, la nivelul Consiliului Judeţean se desfăşoară licitaţia pentru achiziţia de echipamente, pe loturi. Pentru lotul I – echipamente şi aplicaţii informatice - sunt disponibili 668.100 lei, pentru mobilier - 59.028 lei , iar pentru echipamente de laborator – 173.350 lei, pentru acest ultim lot arătându-se, însă, mai greu ofertanţi interesaţi.
Proiectul privind construcţia Bursei de cereale Corabia se încheie în această vară, urmând să se stabilească până atunci sub ce formă va funcţiona. Şefa Serviciului Dezvoltare Durabilă din cadrul Consiliului Judeţean declara, în toamna anului trecut, că cel mai probabil se va opta pentru parteneriat public – privat, iar din acţionariatul societăţii care urmează să se înfiinţeze se doreşte să facă parte şi Bursa Română de Mărfuri, ca o garanţie că bursa de la Corabia ar putea repune oraşul pe harta tranzacţiilor cerealiere importante. Între timp, la Corabia au apărut şi investitorii, fiind deja construite 20 de silozuri, cu patroni români şi spanioli.