Autorităţile din Mehedinţi duc o luptă contracronometru la Schitul de Jos, acolo unde în orice moment apele învolburate ale Topolniţei pot să rupă puntea care face legătura între sat şi drumul comunal.
Reprezentanţii Apelor Române şi pompierii de la ISU Mehedinţi au intervennit şi în cursul zilei de luni cu saci de nisip pentru a susţine pilonul stâng al punţii, însă precipitaţiile abundente căzute peste noapte au înrăutăţit situaţia. Fără această punte, cele 14 familii care locuiesc pe partea stângă a râului Topolniţa în satul Schitul de Jos ar rămâne izolate. Nu ar mai avea cum să-şi cumpere o pâine, dar cel mai grav, nu ar mai putea ajunge la o ambulanţă în cazul unei îmbolnăviri.
Muncitorii de la Apele Române Mehedinţi încearcă să amenajeze o linie de apărare în jurul piciorului de pod, însă este o lucrare destul de dificilă dat fiind faptul că se lucrează manual.
„Situaţia s-a agravat faţă de ieri fapt ce a impus reluarea activităţii de protecţie a piciorului la pod. Suntem aici cu peste 30 de oameni, trei formaţii de lucru ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinţi şi am reuşit în momentul de faţă să creăm o linie de apărare în jurul piciorului de pod. Vom rămâne până spre seară, încercăm să nivelăm cu saci. Totul se face manual, este foarte greu, puntea nu poate ţine intervenţia mecanizată, deci este o intervenţie destul de grea”, a precizat inginerul şef Adrian Drăghici de la Apele Române Mehedinţi.
Adrian Drăghici a mai spus că lucrarea de amenajare a râului Topolniţa nu este finalizată, nu este recepţionată de Apele Române, iar pe de altă parte puntea a fost realizată fără avizul şi autorizaţia Apelor Române.
„Suntem într-o situaţie de compromis pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine pentru cetăţenii care accesează această punte. Situaţia impune o intervenţie cât mai rapidă, astfel încât să încercăm să protejăm pila