Daca esti in cautarea unui loc in care sa petreci concediul in liniste, departe de haosul cotidian si de tot ceea ce inseamna nou, atunci trebuie sa mergi la Cazanele Dunarii.
Nimic nu poate fi mai frumos decat sa vezi Dunarea cum apare dintre munti. Poti face parte din acest peisaj, avand in vedere ca barcile iti stau la dispozitie pentru plimbari.
Emotie, adrenalina si suspans intr-o singura vacanta. De indata ce ai ajuns aici, nu sta in cumpana si apuca-te sa bati locul la picior. Poti incepe cu Pestera Ponicova, cunoscuta si ca Pestera Liliecilor, sau cu Pestera de la Gura Apei.
Aceasta se afla in masivul muntos Ciucaru Mare. Trebuie sa stii ca pentru a intra in pestera ai nevoie de echipament adecvat, compus din cizme de cauciuc, salopeta, casca de protectie si lanterna.
Foto: www.cazaneledunarii.com.ro
Romania la picior - Lacul Capra
La cateva sute de metri de Pestera Ponicova se afla Pestera Veterani. Spre deosebire de prima, care are trei intrari, accesul in aceasta se face numai de pe Dunare. Pestera poate fi vizitata pe intreg parcursul anului, insa se recomanda perioada mai-octombrie.
Unul dintre cele mai atractive si admirate puncte de pe traseul Cazanelor Dunarii il reprezinta chipul lui Decebal sculptat in stanca. 12 sculptori au lucrat la ceea ce avea sa fie cea mai mare sculptura in piatra din Europa, inalta de 55 m si lata de 25 m.
Foto: www.cazaneledunarii.com.ro
Romania la picior - Parcul National Retezat
Tot aici vei intalni si admira Tabula Traiana si Cetatea Trikule. Pentru cateva momente de liniste in care vrei sa te rogi poti merge la Manastirea Mracovia sau Manastirea Sfanta Ana, unde se gaseste si Muzeul Pamfil Seicaru, cel care a ctitorit manastirea.
Te poti plimba pe uscat, de u