ApaServ nu mai contracteazã credit. Reprezentantii societãtii de apã din Valea Jiului au demarat, anul trecut, o procedurã pentru contractarea unui credit pentru a prelua de la vechea societate de apã bunurile.
Acum, datoritã încasãrilor restantelor, cei de la ApaServ nu mai apeleazã la aceastã modalitatea de a accesa bani.
”Am scutit SC ApaServ Valea Jiului de un împrumut de aproape 20 de miliarde de lei vechi pentru a cumpãra de la lichidatorul judiciar toate bunurile care au fost la firma din faliment. Prin mãsurile drastice pentru recuperarea restantelor am fãcut în asa fel banii acestia vor fi plãtiti de noi, de ApaServ si nu am mai fost împovãrati cu acel împrumut”, a declarat Costel Avram, directorul SC ApaServ Valea Jiului.
Regia Autonomã a Apei Valea Jiului, firma care s-a aflat în subordinea Consiliului Judetean Hunedoara, a creat un prejudiciu la bugetul statului de peste 20 de milioane de lei. Totul a fost posibil prin divizarea furnizorului de apã în douã societãti, SC Nova Serv Valea Jiului SRL si SC Apa Serv Valea Jiului SA. Asta a condus la o societate curatã, doar cu datorii curente, si alta, cãreia i s-au transferat obligatiile restante fatã de bugetul general consolidat împreunã cu activele sechestrate si cu creantele de încasat.
În fapt, totul a pornit în toamna anului 2009 când, din cauza datoriilor pe care SC Apa Serv Valea Jiului le înregistra an de an fatã de bugetul consolidat al statului, Agentia Nationalã de Administrare Fiscalã pentru Contribuabili mijlocii a solicitat biroului juridic din cadrul DFP Hunedoara deschiderea procedurii insolventei.
La data solicitãrii deschiderii procedurii insolventei, obligatiile restante fatã de bugetul general consolidat ajunsese la 19,945 milioane de lei (aproape 200 de miliarde de lei vechi). Pe de altã parte, însã, Apa Serv Valea Jiului este singura din tarã, care în acest