Scandalul cărnii de cal etichetată drept carne de vită aduce şi beneficii neaşteptate. Este vorba de grupul francez Eurofins, lider mondial în domeniul bioanalizei, care a fost "luat cu asalt" de reprezentanţii industriei agro-alimentare din întreaga Europă, pentru analize ale produselor comercializate.
Prezent în 34 de ţări, grupul Eurofins are 170 de laboratoare şi peste 13.000 de salariaţi, este lider în domeniul analizelor alimentelor, medicamentelor şi a mediului, şi a fost deja implicat anterior în detectarea bolii vacii nebune, a melaminei şi a virusului H1N1 în alimente.
Primele solicitări au venit în ianuarie din partea autorităţilor irlandeze, care au vrut să depisteze cazurile de carne de cal etichetată drept carne de vită. Ulterior, grupul Eurofins a fost asaltat de cereri din partea altor state europene. Potrivit lui Francois Vigneau, director în cadrul companiei, "Noi lucrăm în principal pe baza autocontrolului producătorilor, procesatorilor şi distribuitorilor care vor să fie siguri de calitatea produselor pe care le vând".
Anul trecut, grupul a realizat peste 80 de milioane de teste pentru 20 de milioane de eşantioane transmise de companii din întreaga lume. Între domeniile de activitate ale grupului menţionăm cercetările privind bacteriile, organismele modificate genetic, pesticidele şi metalele grele. Compania a avut în 2011 o cifră de afaceri de 829 de milioane de euro.
Scandalul cărnii de cal etichetată drept carne de vită aduce şi beneficii neaşteptate. Este vorba de grupul francez Eurofins, lider mondial în domeniul bioanalizei, care a fost "luat cu asalt" de reprezentanţii industriei agro-alimentare din întreaga Europă, pentru analize ale produselor comercializate.
Prezent în 34 de ţări, grupul Eurofins are 170 de laboratoare şi peste 13.000 de salariaţi, este lider în domeniul analizelor alimentelor, medicamen