Reţeta de borş de sfeclă roşie este autentică din regiunea Bucovina. Aceasta este foarte gustoasă.
Ingrediente:
4 sfecle roşii
o ceapă
un morcov
o jumătate de kg de cartofi
două ouă
o cană de smântână
3 litri de apă
1 litru de borş de putină
o lingură de bulion de roşii
o lingură de pasta de ardei
leuştean
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Tocinei
Mod de preparare:
Se coc cele patru sfecle roşii în cuptor
Între timp, se taie mărunt ceapa, morcovul şi cartofii
Se face o o dirasală din două ouă şi o cană de smântână
Se pun la călit zarzavaturile cu o lingură de bulion de roşii şi o lingură de pastă de ardei
Peste legume se pun la fiert 3 litri de apă
Dupa ce au fiert legumele se pun tăiţei
Se adaugă 1 litru de borş de putină
Se dă deoparte şi se adaugă dirasala, iar apoi se mai pune pe foc 2 minute
Se dă de pe foc şi se adaugă sfecla roşie coaptă, curăţată şi dată prin răzătoarea cu ochiuri mici
Se adaugă leuştean după gust
Citeşte şi Reţetă bucovineană: Păstrăv cu smântână
Tradiţii culinare româneşti
Reţeta de borş de sfeclă roşie poate fi degustată la un preţ promoţional, în perioada 25 februarie – 3 martie 2013, zilnic, între orele 16 – 21, la restaurantul cu specific românesc Bucătăraşul cel dibaci.
Restaurantul desfăşoară în perioada februarie – noiembrie 2013 proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” în care promovează reţete culinare tradiţionale din diferite regiuni din ţară. Reţeta de borş de sfeclă a fost pusă la dispoziţia restaurantului de Pensiunea COLLADA din Gura Humorului, Judeţul Suceava (Bucovina).
Mai multe detalii despre proiectul “Descoperă tradiţiile culinare româneşti” pot fi găsite pe blogul www.traditiiculinareromanesti.wordpress.com şi pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/Traditii