În trecutul omenirii, caii sălbatici au fost vânați pentru carnea lor ușor dulce, săracă în grăsimi şi bogată în proteine...Multe culturi deţin reţete tradiţionale care au ca ingredient principal carnea de cal, după cum notează publicaţia americană Business Insider. Britanicii şi americanii se opun din principiu consumului de carne de cal, dar specialiştii afirmă că acest aliment este o sursă mai bună şi mai sănătoasă de proteine pentru oameni, după cum nota Fox News.
În Paleoliticul târziu, caii sălbatici au format o importantă sursă de hrană. În multe părți ale Europei, consumul de carne de cal a continuat de-a lungul Evului Mediu până în timpurile moderne, în ciuda interdicției papale de a se mânca această carne. Carnea de cal a fost, de asemenea, consumată ca parte a ceremoniilor religioase păgâne germanice din nordul Europei.
Calitate la preţuri mici!
La francezi, gustul pentru carnea de cal s-a „dezvoltat” în perioada Revoluției: această „delicatesă” servea pentru atenuarea foametei din rândul clasei „de jos”.
În timpul campaniilor napoleoniene, chirurgul-şef al lui Napoleon informa trupele că e foamete şi trebuie să mănânce carne de cal.
Carnea de cal a fost acceptată pe scară largă în bucătăria franceză în ultimii ani ai Imperiului Francez. Costul ridicat al vieții în Paris, a dus la următoarea situaţie: clasa muncitoare nu îşi permitea să cumpere carne de porc sau de vită, prin urmare cumpăra de cal, şi astfel, în 1866 guvernul francez a legalizat consumul de carne de cal și un magazin „de profil” - primul specializat în carne de cal, deschis în estul Parisului. Ca un fapt inedit, anunţul era următorul: „Oferim calitate la prețuri mai mici”! În general, în situaţii de asediu sau de foamete, caii au fost priviţi ca o sursă de hrană „de ultimă instanță”.
Carnea de cal nu este la primul mare scandal, o asemenea c