O comisie de recepţie a primăriei analizează documentaţia predată de Vaal Arhitectură, cei care s-au ocupat de contractul pentru proiectarea Centrului Cultural Transilvania, care include şi o sala de concerce şi un sediu pentru Filarmonica Transilvania.
Proiectanţii de la Vaal Arhitectură au estimat că sala de concerte, sediul filarmonicii şi parkingul subteran care va deservi ansamblul necesită 51 de milioane de euro. Întreg anasamblul cultural plănuit de primărie pe B-dul 21 Decembrie 1989 presupune o investiţie de 71 de milioane de euro.
Primăria se află în fază de recepţionare a documentaţiei pentru Centrul Cultural Transilvania de la proiectanţii de la Vaal Arhitectură. Aceştia au întocmit un deviz general pentru ansamblul cultural dorit de administraţia publică pe un teren de peste 1,3 hectare din Cluj-Napoca. Ansamblul cultural de cinci clădiri deservite de un parking subteran, plănuit pe B-dul 21 Decembrie 1989, este evaluat la 71 de milioane de euro, a confirmat pentru ZIUA de CLUJ arhitectul Viorel Hurduc, cel care coordonează echipa de proiectare.
Potrivit arhitectului, sala de concerte pentru Filarmonică, sediul instituţiei şi parkingul subteran care urmează să deservească ansamblul sunt evaluate, pe partea de construcţii şi montaj, la 51 de milioane de euro. Această sumă include inclusiv toate dotările pe partea de acustică a sălii de concerte. La prezentările publice, doar sala de concerte a fost evaluată de proiectanţi la aproximativ 15 milioane de euro. Deocamdată administraţia publică nu a anunţat strategia de susţinerea a proiectului pe partea financiară, dar nici un nou calendar pentru demararea acestuia. Printre priorităţile anunţare de Emil Boc pentru 2013 de la capitolul investiţii ale primăriei s-a aflat doar un parc sportiv şi finalizarea sălii polivalente.
În cazul Centrului Cultural Transilvania, primarul Emil Boc a