Scris de Andreea Pintea - ARAD. Plângerile sau, din contră, propunerile arădenilor pentru diverse investiţii ajung subiecte de dezbatere în mediu electronic. Posibilitatea oferită oricărui arădean de a crea o petiţie electronică prin care să solicite sprijinul societăţii pentru rezolvarea unei anumite probleme, a făcut ca tot mai mulţi concetăţeni să devină iniţiatori ai unui astfel de demers electronic.
În mediul electronic s-au creat mai multe platforme care susţin aceste petiţii. Iar unele dintre ele oferă şi posibilitatea de a realiza un sondaj. Numărul respondenţilor, însă, este destul de scăzut, iar petiţiile care nu sunt mediatizate rămân cu doar câteva zeci de semnături.
Dacă din partea celor care iniţiază astfel de petiţii publice există un interes tot mai crescut, din partea celor care ar trebui să le şi semneze, interesul este aproape nul. Unul dintre motive ar putea fi şi faptul că o asemenea petiţie, fie ea şi cu mii de semnături, nu garantează că structurile de decizie vizate vor lua o hotărâre în favoarea celor ce au semnat respectiva solicitare.
De la piste de biciclete, la spectacole mai puţine de teatru sau la introducerea unor posturi de radio/tv în judeţ. Toate sunt subiecte de petiţii online lansate de arădeni. Dintre zecile de petiţii, însă, doar foarte puţine au reuşit să strângă mai mult de 100 de semnături, iar în acele cazuri a fost vorba despre mobilizarea unui grup ţintă, vizat în mod clar de respectiva petiţie.De la piste la skatepark
Despre pistele de biciclete solicitate de arădeni s-a tot vorbit în ultimii ani, iar administraţia locală a lansat şi câteva proiecte pentru amenajarea acestora. În acest sens există şi o petiţie electronică, susţinută însă…. de doar câteva zeci de arădeni.
Pe de altă parte, tinerii arădeni au lansat o solicitare pentru ca în Arad să existe un skatepark. Cele 41 de semnături adunate