Seria activităţilor incluse în proiectul ,,Ne uneşte adolescenţa”, iniţiat de Colegiul Economic Buzău, continuă şi în semestrul al II-lea.
De data aceasta, locaţia desfăşurării acţiunilor a fost Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă ,,Elena Doamna”, Focşani, unul dintre partenerii cu ajutorul căruia proiectul este pus în practică.
Sâmbătă, şcoala specială din Vrancea a fost polul bucuriei, înţelegerii şi încrederii. Motivul a fost reprezentat de întâlnirea dintre elevii celor două unităţi de învăţământ care au desfăşurat în comun activităţi artistice, educative şi sportive. Evenimentul a debutat printr-un spectacol în care principalii protagonişti au fost chiar tinerii de la cele două şcoli amintite. Comunicarea s-a realizat în această primă fază prin teatru şi dans.
Piesa ,,Vizită” de I.L.Caragiale a fost pusă în scenă de două ori, dar într-o interpretare diferită. Cei care au ,,spart gheaţa” au fost elevii de la C.S.E.I., îndrumaţi de prof. Lonia Popescu şi prof. preot Radu Bîrsă. Lipsa darului vorbirii a fost compensată de munca şi empatia care i-a ajutat să trasmită mesajul piesei pe înţelesul tuturor, într-un mod unic. A venit apoi rândul elevilor de la clasa a X-a C din cadrul Colegiului Economic Buzău să-şi demonstreze talentul în acest domeniu. Orele de repetiţii sub îndrumarea prof. Janina Nedelcu şi prof. diriginte Sandu Doina, plăcerea tinerilor de a se afla pe scenă şi tactul cu care au intrat în pielea personajelor a atras admiraţia întregii săli. Momentul artistic a continuat apoi cu un dans popular din zona Moldovei şi un dans ţigănesc, ambele urmărite cu foarte multă atenţie şi preţuire de către toţi elevii şi profesorii aflaţi în sala de festivităţi.
Ulterior, sala de sport a fost contextul în care adolescenţii au arătat că se poate comunica şi prin mişcare. Meciul de fotbal, susţinerea oferită de cele două galerii şi