Mobilier stradal, arbusti, cosuri de gunoi, nimic nu rezista, iar mai nou sunt vizate si panourile electrice, rezultatul final fiind producerea unor avarii care lasa blocuri intregi de locuinte fara curent.
„Foarte multe avarii, nu pot sa fac o apreciere, dar undeva aproximativ 20 la suta dintre avariile care afecteaza zone intinse sunt din cauza lipsei de energie, adica lipsei furnizarii energiei de la E.ON, iar printre aceste cauze, una este furtul sau distrugerea sigurantelor din panourile de la baza stalpilor. Ei vin, fura cu tot cu panou sau vin si arunca o sarma care sa faca scurtcircuit sau fura sigurantele. Sunt acte doar ca sa faca rau, am surprins cu camerele tot felul de persoane, au fost vazute pe camere”, a spus viceprimarul Viorel Iliuta.
Anul trecut, din datele prezentate de Bianca Iordache, purtator de cuvant la Politia Locala, au fost inregistrate 60 de cazuri de distrugeri pe domeniul public. Au fost date 44 de amenzi in valoare de 13.950 de lei si 14 avertismente scrise. Pentru opt tineri, care au distrus si furat din casutele de lemn de pe Pietonalul Unirii, politistii botosaneni efectueaza cercetari pentru distrugere si furt. Cei opt s-au ales cu dosar penal. Un sprijin real pentru autoritatile locale sunt si camerele video instalate in municipiu.
„In cel mai fericit caz putem recupera prejudiciul creat. Daca sunt amenzi nu stiu daca se platesc sau nu. Suntem ajutati si de camere, dar mai mult de amenda pentru tulburarea ordinii publice nu putem face. Luam in calcul si extinderea retelei de camere video, dar vom vedea cat ne permite bugetul”, a spus Cosmin Andrei, viceprimarul municipiului.
La aceasta data, din cele 57 de camere video de supraveghere de la nivelul municipiului, sase sunt defecte. Necesitatea extinderii sistemului de supraveghere video in mai multe zone din oras a fost evidentiata si de conducerea Politie