After-school pentru toţi copiii din sat. Niciun leu cerut de la părinţi.
Proiectul e derulat de Societatea „Frăţia Caţa”, finanţat de un profesor universitar, iar toate autorităţile locale, şcoala, primăria, au pus umărul la treabă. Toţi au fost uniţi de preotul din comună, Gheorghe-Constantin Varga.
,,Prin muncă şi educaţie, la o viaţă mai bună”, primul proiect al
Societăţii Frăţia Caţa
Din 19 septembrie 2012 Societatea „Frăţia Caţa” a implementat la nivelul comunităţii din satul Caţa proiectul ,,Prin muncă şi educaţie, la o viaţă mai bună”, un proiect after school, pentru copiii claselor V-VIII.
„Este primul proiect pe care Societate Frăţia Caţa îl desfăşoară, prin parteneriat privat, proiectul fiind finanţat de d-ul prof. univ. dr. Stefan Andreas Tobler, din Sibiu. Acest proiect se desfăşoară în parteneriat cu Biserica Ortodoxă «Sfânta Treime» ca beneficiar, prin pr. paroh Varga Gheorghe-Constantin, cu Primăria din localitate, prin d-l primar Gheorghe Vocilă care ne oferă spaţiul adecvat şi Şcoala Generală Caţa, prin d-l director Ladislau Dibernando cu care suntem în permanentă colaborare şi monitorizare a rezultatelor copiilor”, a precizat pr. Gheorghe-Constantin Varga.
Educaţia, pregătire pentru viaţă
După terminarea programului şcolar, acum 40 de copii i-au masa de prânz împreună, de luni până vineri. Apoi, împărţiţi în 2 grupe, timp de 2 ore, îşi pregătesc temele pentru ziua următoare, alături de 2 cadre didactice calificate, d-na Ţenghea Elena, profesor de Limba şi Literatura Română, şi d-na Lutic Sabina, profesor de Fizică şi Chimie, din localitatea Caţa. În ziua de luni, de la ora 15.00-17.00, avem bucuria de a-l avea în mijlocul nostru şi pe profesorul de matematică, d-l director Gheorghe Vătavu care ţine 2 ore de meditaţii pe săptămână cu clasa a VIII-a, pregătindu-i pentru examenul de capaci