Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura cu alune si frisca
Ingrediente
Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.
Glazura: 200 gr margarina, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.
Decor: alune coapte , frisca vanilata, ciocolata rasa.
Preparare
Albusurile se bat spuma cu zahar si apa rece, separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare.
Cand albusurile sunt spumate bine se amesteca usor cu galbenusurile mixate.
Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor pana la incorporare.
Compozitia obtinuta se pune intr-o tava dimensiunea 25�30, tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.
Se lasa la copt pentru cca 20 min, pana la proba prin apasare sa isi revina la forma initiala.
Pregatim glazura: intr-un vas punem zaharul, margarina si cacao, se amesteca bine si se pune la foc mic .
Se amesteca pana incepe sa fiarba, se lasa la fiert cca 3 minute pana obtinem o compozitie de consistenta unui sirop vascos. Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si amestecam.
Blatul se portioneaza in 20 bucati , cu ajutorul unei furculite se trec prin glazura, apoi prin alune coapte si maruntite.
Se pun pe chese si se lasa la rece cca 1 ora apoi adaugam cate o avelina de frisca si decoram cu ciocolata rasa.
Pofta Buna!
Sursa: bucatarie-romaneasca.ro Tag-uri: prajitura, alune, frisca, Bucataria Romaneasca
Bucataria-Romaneasca.ro va recomanda o reteta delicioasa: Prajitura cu alune si frisca
Ingrediente
Blat: 5 oua, 30 ml apa rece, 120 gr zahar, 150 gr faina, 1/2 praf de copt, un praf de sare.
Glazura: 200 gr margarina, 30 gr cacao, 200 gr zahar,1 lingurita esenta de rom.
Decor: alune co