Baia Mare a fost oraşul unde s-a născut legenda Minaur. O echipă de handbal care a închis poarta rezultatelor bucureştenilor aroganţi prin performanţă. Lascăr Pană a scris istorie într-un sport în care nu prea ne mai regăsim. Actualul primar, Cătălin Cherecheş, doreşte ca legenda să reînvie, iar gloria să poposească din nou în vitrinele clubului.
Pentru a duce mai departe acest demers, primarul băimărean a mediat şi a lămurit conducerile celor două cluburi de handbal din oraş Extrem şi Minaur să fuzioneze pentru a putea fi mai uşor conduse, finanţate, sponsorizate. A rezultat HCM Minaur, o structură, un club care are secţie de fete, respectiv HCM, şi cea de băieţi, Minaur. Vor urma promovarea şi rezultatele care să aducă echipa în prima parte a clasamentului, poate chiar în zona cupelor europene. Fetele de la HCM sunt pe doi şi pot produce o mică surpriză în campionatul feminin.
„De o vreme, oraşul nostru trăieşte o perioadă nefastă pentru handbalul masculin. Echipa noastră fanion, care a dus prestigiul Băii Mari, al handbalului românesc peste hotare, Minaur, acum câţiva ani, a retrogradat. Cred că a venit momentul să depăşim acest obstacol, să intrăm pe o pantă ascendentă spre perfomanţă. De 20 de luni de când sunt primarul Municipiului Baia Mare am dorit să creez la nivelul mişcării handbalistice o unitate în ceea ce priveşte decizie, finanţare şi performanţă. Cred că cel mai nefericit lucru la nivelul handbalului masculin a fost această competiţie nedreaptă între cluburile Minaur şi Extrem. Cu toată aprecierea pe care o am faţă de cele două cluburi, cred că Municipiul Baia Mare trebuie să se orienteze spre o singură echipă care să concureze cu altele din ţară, să ajungem din nou emblema handbalului românesc, chiar a handbalului european. Vreau să mulţumesc aici şi Consiliului Local Baia Mare, care a înţeles necesitatea sprijinir