Hotelurile şi pensiunile din marile oraşe sunt scoase la vânzare la preţuri apropiate cu cele ale locuinţelor de lux, din cauza crizei, astfel că cel mai scump hotel din Bucureşti costă 1,7 milioane euro, iar în provincie 2,5 milioane euro, potrivit portalului SpatiiComerciale.ro.
„Ca proprietăţi generatoare de venituri, hotelurile şi pensiunile resimt din plin efectele recesiunii. Cei interesaţi de pornirea unei afaceri în industria ospitalităţii pot achiziţiona astăzi unităţi de cazare de mici dimensiuni la preţuri comparabile cu cele practicate pe segmentul rezidenţial de lux”, se arată într-un comunicat al portalului lansat în ianuarie de imobiliare.ro.
În Braşov, în zona Warthe, un imobil nou construit cu o capacitate de 21 de camere are un preţ cerut de 2,5 milioane de euro. Proprietatea dispune de garaj la demisol, restaurant şi sală de conferinţe. Clădirea are o suprafaţă construită de 2.000 de metri pătraţi şi o curte de 700 de metri pătraţi. În Poiana Braşov, un hotel de patru stele este scos la vânzare la un preţ de 1,3 milioane de euro. Unitatea are o capacitate de cazare de 12 camere, la o suprafaţă de 1.250 de metri pătraţi.
În Constanţa, la malul mării, unul dintre primele hoteluri din oraş, numit Grand, este scos la vânzare pentru 850.000 de euro. Proprietatea este amplasată la intersecţia Bulevardului Tomis cu Ferdinand, dispune de 30 de camere şi a fost complet renovată în 2012. De asemenea, în Cluj Napoca, în zona Floreşti, o pensiune funcţională cu 18 camere costă 1,2 milioane de euro. Imobilul a fost construit în 2008 şi dispune de o suprafaţă construită de 900 de metri pătraţi.
Hotelurile şi pensiunile din marile oraşe sunt scoase la vânzare la preţuri apropiate cu cele ale locuinţelor de lux, din cauza crizei, astfel că cel mai scump hotel din Bucureşti costă 1,7 milioane euro, iar în provincie 2,5 milioane euro