Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca, regie autonomă aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, a găzduit ieri şedinţa de deschidere a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică având ca obiect realizarea de "Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca", proiect cofinanţat de către Uniunea Europeană prin programul TEN-T, informează un comunicat de presă.
În cadrul procedurii de achiziţie publică au fost depuse 3 oferte, după cum urmează:
1. SC Tractebel Engineering SA (România) - valoare ofertă 5.362.519,25 lei (1.182.500 Euro)+TVA
2. SC Aecom Ingenieria SRL (România) - valoare ofertă 6.317.115,70 lei (1.393.000 Euro)+TVA
3. Asocierea formată din SC Airport Management & Constructions SRL (România) - Societa Per Azioni Esercizi Aeroportuari (Italia) - SC Pool Engineering SRL (Italia) - SC SMA Construct SRL (România) - valoare ofertă 7.142.461,00 lei (1.575.000 Euro)+TVA.
Valoarea estimată a studiilor pentru dezvoltarea infrastructurii de transport inter modal este de 1.800.000 Euro, fără TVA, comisia de evaluare urmând să procedeze la verificarea şi evaluarea ofertelor prin care se va stabili operatorul economic căruia i se va atribui contractul de achiziţie publică. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.
Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat: "Faptul că licitaţia noastră a trezit interesul acestor operatori economici este de bun augur întrucât creează premisele necesare derulării în bune condiţii a întregului proiect. În acest fel, marcăm un nou pas înainte în demersul mult mai larg de dezvoltare a acestei Porţi Aeriene a Transilvaniei, reuşind să creăm un sistem echilibrat de moduri de transport bazat pe avantajele com