Protestul magistraţilor a avut loc la toate instanţele din judeţ, judecătorii olteni intrând la şedinţe cu până la 15 minute mai târziu. Ei au solidarizat astfel cu instanţele care au decis retragerea mandatelor lui Cristi Dănileţ şi Alinei Ghica din CSM.
Cristi Dănileţ şi Alina Ghica au fost revocaţi din Consiliul Superior al Magistraturii, marţi, după ce judecătorii mai multor instanţe din ţară, printre care şi cei din judeţul Olt, au intrat în grevă. Magistraţii au intrat mai târziu la şedinţele de judecată în semn de protest faţă de faptul că plenul CSM evita, de mai bine de o lună, revocarea celor doi judecători, în ciuda deciziei majorităţii judecătoriilor şi curţilor de apel din ţară.
„Am făcut un apel membrilor noştri să urmărească, în măsura în care pot, în direct dezbaterea acestor probleme la CSM. La ora 8.30 începe şedinţa CSM, iar membrii AMR sunt la CSM şi vrem ca şi noi să veghem ca legea să fie respectată în cazul acestor revocări. Trebuie să vedem cum tratează dumnealor problema în plen. Se intră în săli, dar mai târziu, fiecare coleg luând decizia când va face acest lucru, după 10-15 minute”, declara judecătorul Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.
Cei care au avut termene la instanţele oltene, marţi, au fost informaţi printr-un afiş cu privire la întârziere şi la motivele acestei situaţii.
Ghica şi Dănileţ, revocaţi
Judecătorii Alina Ghica şi Cristi Dănileţ au fost revocaţi astăzi din funcţia de membri ai CSM, fiind pentru prima dată când se ia o astfel de decizie. Alina Ghica a fost revocată cu 11 voturi pentru şi 7 împotrivă, în timp ce în cazul lui Cristi Dănileţ s-au înregistrat 14 voturi pentru şi 4 împotrivă, a anunţat preşedintele CSM, Oana Schmidt-Hăineală. După pronunţarea CSM, Dănileţ a părăsit sala, spunând că este „profund dezamăgit” de decizie. Locurile celor doi