Profesorul de desen Radu Popescu (foto) își motivează elevii să participe la concursuri. Lucrările semnate de elevii săi au fost premiate la numeroase concursuri din Japonia, Franța, Polonia sau Macedonia. Din dorința de a stimula creativitatea elevilor și dorința de a lucra, profesorul a inițiat concursul “Culoarea versului eminescian”, ajuns la a cincea ediție.
Profesorul de desen Radu Popescu, de la Școala “Mihai Eminescu”, și-a petrecut întreaga carieră la catedră încercând să le demonstreze elevilor că desenul poate fi mai mult decât o disciplină aflată în coada listei priorităților, marginalizată și considerată prea puțin importantă, în comparație cu matematica, de exemplu. Așa că, în afară de o mapă impresionantă cu lucrări ale elevilor realizate la orele de desen, profesorul Radu Popescu se poate lăuda și cu o mapă impresionantă de diplome și premii obținute de elevii săi la concursuri care au depășit cu mult granița țării și a continentului.
Primele concursuri la care a trimis lucrări ale copiilor au fost în India, în 1996. A urmat, apoi, Japonia – care organiza, an de an, sub patronajul UNICEF, “Internațional Environmental Children’s Drawing Contest” -, apoi concursuri organizate în Macedonia, Franța, Polonia sau Suedia. La toate aceste concursuri, printre zecile de mii de lucrări primite au fost și lucrări semnate de copii romașcani. Unele dintre ele au impresionat juriul, așa cum au fost lucrările semnate de Ana Maria Bodnar și de Amira Voinovici, care au fost premiate și publicate în catalogul anual. De altfel, lucrarea Anei Maria Bodnar a ilustrat pagina lunii aprilie din calendarul realizat de UNICEF pentru anul 2009.
“Am vrut să le demonstrez copiilor că și desenul este o disciplină la fel ca toate celelalte, la care se poate concura și la care se pot obține premii, să-i motivez să lucreze și să învețe cât mai mult și s