Securitatea a fost instituţia care le-a creat mari probleme mureşenilor de rând, menţinând un mediu de tensiune ân rândul cetăţenilor simpli. În condiţiile în care o mare parte a localnicilor era de etnie maghiară, apropierea unora dintre ei de persoane din străintate, în special din Ungaria, a reprezentat o ”pâine de mâncat” pentru agenţii de securitate sau pentru colaboratori.
Un exemplu în acest sens îl reprezintă cel al fostului Consilier prezidenţial pentru relaţia cu mediul de afaceri, Alexandrina Corina Gatej (Dăncăneţ, numele ei dinainte de căsătorie), care a fost, se pare, recrutată de fosta Securitate în anul 1989, însă CNSAS i-a eliberat adeverinţă de necolaborare, întrucât nu există documente care să ateste că ea ar fi dat note informative securiştilor.
Ea a început colaborarea cu Securitatea judeţului Mureş când ocupa funcţia de economistă la Întreprinderea de Piele şi Mănuşi (Manpel), deoarece prin ea se puteau obţine informaţii despre străinii care vizitau întreprinderea. În documentele întocmite de Securitate şi citate de CNSAS, fostul consilier prezidenţial apare cu prenumele Alexandra, în timp ce în CV-ul postat pe site-ul oficial al Administraţiei Prezidenţiale, ea figura cu prenumele Alexandrina. Gatej era caracterizată de ofiterul de securitate care a recrutat-o că este o ”persoană serioasă, ataşată organelor” de securitate. ”Din discuţiile purtate cu sus-numita şi din verificarile efectuate în acest sens, rezultă că este o persoană serioasă, cu calităţile necesare pentru a desfăşura munca de protocolist şi ataşată organelor noastre”, menţionează locotenent Marinela Luntraru.
Corina Alexandrina Gatej a devenit consilier prezidenţial la departamentul de relaţii cu mediul de afaceri în iulie 2009. Înainte de numirea la Cotroceni, ea a îndeplinit funcţia de director în cadrul Unilever, divizia Europa Centrală şi de Es