Afirmaţia îi aparţine lui Liviu Lupu, preşedintele Coronei şi şeful Consiliului Local Braşov. Dialogul e purtat cu Eduard Gherghe, fostul director sportiv, şi apare pe o înregistrare ambientală intrată în posesia GSP. Jocurile se fac în jurul veridicităţii unei semnături. Clubul riscă depunctarea şi ratarea promovării în L1.
E o poveste cu o echipă mică, jucători şi conducători cvasianonimi. Dar cu implicaţii directe în lupta pentru promovarea în L1, un shake din care nu lipsesc implicaţii politice, ameninţări, şantaj, Mircea Sandu, comisii federale, DNA, jonglerii cu semnături şi documente, ca într-un veritabil film poliţist.
Iar capătul firului pleacă de la Corona Braşov, clubul Primăriei de la poalele Tîmpei. O grupare cu un buget de 60 de miliarde de lei vechi în 2012, pentru 6 secţii. La jumătatea sezonului, trupa de la fotbal e pe primul loc în seria a doua din L2 şi are obiectiv urcarea în eşalonul de elită, la numai trei ani de la înfiinţare. Astea sînt datele preliminare.
Martac şi Ştefan, plimbare de 4 zile în acte
Şi acum faptele. În vara trecută, pe 30 iunie, Corona termină contractele cu doi jucători, Marius Martac şi Alin Ştefan. Pe 2 iulie, băieţii sînt legitimaţi la Oţelul Larissa, o formaţie din campionatul judeţean Prahova, patronată de Adrian Teodorescu, un conducător trecut prin statutul de persona non-grata la FRF în perioada 2008-2010. Dar pe 4 iulie, cei doi ajung din nou în curtea Coronei.
Corona vrea gratis, dar n-are nici un contract fără sumă
De aici încolo începe războiul subteran, cu toate armele puse la bătaie. Teodorescu susţine că pe acordurile de transfer e trecută suma de 40.000 de euro pentru fiecare fotbalist în parte şi face plîngere la comisiile federale pentru a-şi încasa banii, lovindu-se de refuzul la plată al braşovenilor.
În schimb, Corona pretinde că pe contracte e falsificată iscăl