Conducerea Consiliului Judetean vrea sa achizitioneze un aparat care sa depisteze bransamentele ilegale de pe raza municipiului Botosani. Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean, sustine ca majoritatea acestor bransamente s-au facut cu complicitatea unor angajati de la Nova Apaserv.
Potrivit presedintelui CJ, problema este ca societatea care furnizeaza apa are un aparat care depisteaza doar bransamentele metalice, iar toti care fura apa au bransamente din plastic.
„Noi nu avem aparatura necesara pentru a putea identifica toate bransarile ilegale. Noi avem o aparatura care detecteaza doar teava din fier iar majoritatea bransarilor ilegale sunt cu plastic. Intentionat nu s-a cumparat un aparat care sa depisteze bransarea ilegala a racordurilor din plastic. Vom achizitiona un aparat care sa depisteze bransarile ilegale din plastic. Suta la suta a fost complicitatea celor de la apa. Fiind iarna, nu putem interveni pentru a descoperi toate bransamentele ilegale. Imediat cum vom avea noul aparat, vom interveni si vom elimina toate bransarile ilegale”, a spus Florin Turcanu.
Multi dintre cei care si-au facut astfel de bransamente au piscina in curte si consuma in lunile de vara sute de metri cubi de apa.
30 de angajati pentru a verifica apometrele
In momentul de fata, aproximativ 60 de salariati de la SC Nova Apaserv SA merg pe teren pentru a citi apometrele din apartamente si pentru a incasa restantele acumulate de botosaneni. Mai mult, Nova Apaserv va incheia contracte cu inca 30 de persoane care sa se ocupe de citirea apometrelor. Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean, sustine ca in maxim trei luni vrea verificarea tuturor apometrelor pentru a se sti cu exactitate cat a consumat fiecare beneficiar si cat are de platit. Faptul ca Nova Apaserv factureaza unor persoane un consum mai mare decat cel real este cunoscut