Cei circa 1.700 de copii care frecventează cursurile Palatului Copiilor, precum şi profesorii şi instructorii, au fost direcţionaţi, în cursul anului trecut, înspre mai multe locaţii după ce la clădirea Palatului Copiilor au fost găsite probleme destul de grave la structura de rezistenţă a clădirii. Problemele au fost constatate de către Inspectoratul de Stat în Construcții, iar pe cale de consecinţă, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Satu Mare a cerut conducerii acestei instituții să nu își mai desfășoare activitatea în clădire, deoarece aceasta constituie un adevărat pericol pentru siguranța copiilor. Cum banii pentru efectuarea unei expertize tehnice – aproximativ 20.000 lei – trebuiau asiguraţi de către Ministerul Educaţiei, prin Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar nu au mai ajuns, pe fir a intrat Primăria Satu Mare. “Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, alături de viceprimarul Marcela Papici, au avut o întrevedere cu reprezentanţii Palatului Copiilor. S-au purtat discuţii cu privire la finanţarea reparării clădirii şi la relocarea cadrelor didactice şi a copiilor în vechea clădire, la momentul actual aceştia desfăşurându-şi activitatea în mai multe locaţii”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Satu Mare.
De asemenea, la sediul administraţiei locale a avut loc ieri şedinţa tehnico-economică la care au participat primarul Dorel Coica, alături de şefii Serviciilor Investiţii şi Serviciului Administrarea Domeniului Public şi Servicii Publice. La finalul discuţiilor s-a trecut la avizarea proiectului privind reabilitarea a 14 blocuri din municipiul Satu Mare.
Cei circa 1.700 de copii care frecventează cursurile Palatului Copiilor, precum şi profesorii şi instructorii, au fost direcţionaţi, în cursul anului trecut, înspre mai multe locaţii după ce la clădirea Palatului Copiilor au fost găsite probleme des